Het Maria Assumptalyceum
Kwaliteitsvol en dynamisch Nederlandstalig onderwijs
Met oog voor ieders talent

Activiteiten school

VERSLAG VAN HET MARKTONDERZOEK VAN 31/01/2015 (Vak Economie)

Tijdens de opendeurdag van het Maria Assumptalyceum in Laken op 31 januari 2015 werd er een marktonderzoek in verband met gezouten chips uitgevoerd.

Drie merken werden anoniem voorgelegd: In het eerste bordje lag Pirato van Aldi, op nummer 2 lag Layís en als derde was er Croky.

Hun bevindingen en ontdekkingen kan je lezen in het onderstaande document:

Verslag marktonderzoek van de leerlingen van 3 Economie 2015

AANMELDEN EN INSCHRIJVEN OP HET MARIA ASSUMPTALYCEUM SCHOOLJAAR 2015-2016

Het Maria Assumptalyceum volgt samen met nog 18 andere Brusselse scholen de aanmeldings- en inschrijvingsprocedure voor de leerlingen die zich op onze school wensen in te schrijven in 1A.

• Een aantal fases i.v.m. het aanmelden en inschrijven zijn reeds voorbij:
    •  Inschrijven van leerlingen met voorrang (broers en zussen van al ingeschreven leerlingen en kinderen van personeel)
    • Registreren van de persoonsgegevens en schoolkeuze (zonder tijdsregistratie)
  • Tot vrijdag 13 februari e.k. gebeurt de controle van de documenten voorrangsgroepen.
  • Belangrijke datum: op DINSDAG 24 FEBRUARI 2015 dient u zich opnieuw aan te melden op www.inschrijveninbrussel.be. Die dag is er WEL een TIJDSREGISTRATIE.
  • Op zaterdag 21 maart 2015 (09.00 uur t.e.m. 17.00 uur) organiseert de school een inschrijvingsdag.

Voor de leerlingen die zich wensen in te schrijven in 1B is er geen aanmeldingsprocedure.

Door op volgende link te klikken, kan u het volledige tijdspad met bijhorende uitleg raadplegen.

Inschrijvingsprocedure secundair onderwijs Maria Assumptalyceum voor het schooljaar  2015-2016.

OPENSCHOOLDAG MARIA ASSUMPTALYCEUM ZATERDAG 31 JANUARI (13.00 u. Ė 17.00 u.)

Op zaterdag 31 januari ll. heerste er een gezellige drukte op het Maria Assumptalyceum. Ann Vanobberghen (pedagogisch directeur), Leen Souffriau (toeleidingscoördinator) en Kristel Pauly (graadcoördinator eerste graad) stonden samen met een gemotiveerd schoolteam (zowel leraren als leerlingen) paraat om heel wat ouders met hun zoon of dochter op het Maria Assumptalyceum te ontvangen.
In een warme en hartelijke sfeer ontdekten onze toekomstige leerlingen samen met hun ouders

• Hoe het Maria Assumptalyceum dagdagelijks kwaliteitsvol onderwijs aanbiedt;
  • Hoe onze school ondersteuning biedt bij het “leren leren” en “leren leven”;
  • Hoe het Maria Assumptalyceum zich profileert als een Nederlandstalige katholieke school in het hart van Europa, met een hart voor Europa;
  • Hoe wij onze leerlingen vormen tot mondige, kritische en creatieve burgers voor de wereld van morgen.

Op onze Facebookpagina kan je a.h.w. doorheen de verschillende vaklokalen wandelen. Een kleine greep uit het uitgebreide aanbod:

• In de vaklokalen van Engels en Frans konden onze toekomstige leerlingen hun talenkennis op een ludieke manier testen;
  • De leerlingen van het derde jaar economie onderwierpen hun bezoekers aan een smaaktest. Benieuwd welke chips onze toekomstige leerlingen en hun ouders het lekkerst vonden. Je ontdekt het binnenkort op onze site;
  • De leerlingen van het tweede jaar Latijn gaven het beste van zichzelf tijdens hun mini theatervoorstelling waarbij heel wat mythes een moderne toets meekregen. Zo zagen we bv. goden selfies maken;
  • Onze toekomstige leerlingen konden makkelijk hun technische kennis testen bij één van onze leraren techniek;
  • Toekomstige danstalenten konden genieten van een optreden van onze Danscompagnie en ook zelf mee dansen;
  • Ontdek het fotomateriaal op onze Facebook-pagina

Het recept voor het mangosap vindt u hier

OZCS

Vorselaarse kleuter-, lagere en secundaire scholen aan de rand van Brussel en Vlaanderen