Het Maria Assumptalyceum
Kwaliteitsvol en dynamisch Nederlandstalig onderwijs
Met oog voor ieders talent

Activiteiten school

AANMELDEN EN INSCHRIJVEN OP HET MARIA ASSUMPTALYCEUM SCHOOLJAAR 2015-2016

Het Maria Assumptalyceum volgt samen met nog 18 andere Brusselse scholen de aanmeldings- en inschrijvingsprocedure voor de leerlingen die zich op onze school wensen in te schrijven in 1A.
  • Voor broers en zussen én kinderen van personeel is er van 5 t.e.m. 16 januari 2015 een inschrijvingsperiode. De ouders kunnen hun zoon of dochter in deze periode rechtstreeks inschrijven op onze school.
  • Voor alle andere toekomstige leerlingen van het Maria Assumptalyceum in 1A dient u zich tussen 5 en 30 januari 2015 te registreren via de  website www.inschrijveninbrussel.be. In deze periode is er geen tijdsregistratie.
  • Op dinsdag 24 februari 2015 dient u zich opnieuw aan te melden op www.inschrijveninbrussel.be. Die dag is er wél een tijdsregistratie.
  • Op zaterdag 21 maart 2015 (09.00 u. t.e.m. 17.00 u.) organiseert de school een inschrijvingsdag.

Voor de leerlingen die zich wensen in te schrijven in 1B is er geen aanmeldingsprocedure.

Door op volgende link te klikken, kan u het volledige tijdspad met bijhorende uitleg raadplegen.

Inschrijvingsprocedure secundair onderwijs Maria Assumptalyceum voor het schooljaar  2015-2016.

OPENSCHOOLDAG MARIA ASSUMPTALYCEUM ZATERDAG 31 JANUARI (13.00 u. – 17.00 u.)

Op zaterdag 31 januari e.k. zet het Maria Assumptalyceum haar schooldeuren wagenwijd open. Tussen 13.00 en 17.00 uur bent u van harte welkom om kennis te maken met het unieke opvoedings- en vormingsproject van onze school.

Naast een brede waaier van studierichtingen binnen het Algemeen Vormend Onderwijs (ASO) als Latijn, Wetenschappen, Economie en Humane Wetenschappen, biedt onze school ook de studierichtingen Schoonheidsverzorging (TSO) en Haarzorg en Mode (BSO) aan.

Tijdens de openschooldag ontvangt u samen met uw zoon of dochter aan de hand van een opdrachtenparcours een antwoord op al uw vragen en ontdekt u ook:
  • Waarom heel wat ouders uit Wemmel, Strombeek, Meise, Merchtem, Laken, Jette, Grimbergen, Vilvoorde … ons jaarlijks hun vertrouwen schenken voor de vorming en opvoeding van hun kinderen;
  • Hoe wij dagdagelijks kwaliteitsvol onderwijs aanbieden;
  • Waarom het Maria Assumptalyceum een warme en hoffelijke school is;
  • Hoe uw zoon of dochter onze school veilig kan bereiken met de schoolbus, het openbaar vervoer of de fiets;
  • Hoe de school ondersteuning biedt bij het “leren leren” en “leren leven”;
  • Hoe wij ons profileren als een Nederlandstalige katholieke school in het hart van Europa, met een hart voor Europa;
  • Hoe wij onze leerlingen vormen tot mondige, kritische en creatieve burgers voor de wereld van morgen.

ASSUMPTA A LA CARTE ZATERDAG 31 JANUARI (VANAF 17.00 u.) IN HET FENIKSHOF TE GRIMBERGEN

Het Maria Assumptalyceum verwelkomt u graag op haar jaarlijkse schooletentje in het Fenikshof te Grimbergen. U kan er op zaterdag 31 januari 2015 vanaf 17.00 u. genieten van een heerlijk menu. Door op onderstaande link te klikken, kan u ook de inschrijvingskaart bekijken.
Inschrijvingskaart Assumpta a la carte 2015

Het recept voor het mangosap vindt u hier

OZCS

Vorselaarse kleuter-, lagere en secundaire scholen aan de rand van Brussel en Vlaanderen