Het Maria Assumptalyceum
Kwaliteitsvol en dynamisch Nederlandstalig onderwijs
Met oog voor ieders talent

Activiteiten school

AANMELDEN EN INSCHRIJVEN OP HET MARIA ASSUMPTALYCEUM SCHOOLJAAR 2015-2016

Het Maria Assumptalyceum volgt samen met nog 18 andere Brusselse scholen de aanmeldings- en inschrijvingsprocedure voor de leerlingen die zich op onze school wensen in te schrijven in 1A. Heel veel ouders schonken ook voor het volgende schooljaar hun vertrouwen aan het opvoedingsproject en het schoolteam van het Maria Assumptalyceum.

We brengen volgende data onder de aandacht:

Nieuwe leerlingen van het eerste leerjaar A (1 Latijn of 1 Moderne)

Vrije inschrijvingen vanaf donderdag 21 mei 2015

• Voor leerlingen die niet via de aanmeldingsprocedure werden ingeschreven
  • In het schoolgebouw
  • Tussen 08.00 u. en 17.00 u.

Nieuwe leerlingen van het eerste leerjaar B

Aanmelden aan het onthaal van maandag 2 maart tot vrijdag 3 april 2015

Vrije inschrijvingen vanaf donderdag 21 mei 2015

Nieuwe leerlingen voor alle andere leerjaren

Maandag 20 april tot vrijdag 8 mei 2015

• Voorrang leerlingen met thuistaal Nederlands;
  • Aanmelden aan het onthaal van de school.

Vrije inschrijvingen vanaf donderdag 21 mei 2015

Door op volgende link te klikken, kan u het volledige tijdspad met bijhorende uitleg raadplegen.

Inschrijvingsprocedure secundair onderwijs Maria Assumptalyceum voor het schooljaar  2015-2016.

Openschooldag Maria Assumptalyceum TSO-BSO zaterdag 30 mei (13.00 u. – 17.00 u.)

Naast een brede waaier aan studierichtingen binnen het ASO, biedt het Maria Assumptalyceum ook de studierichtingen Haarzorg (BSO), Mode (BSO) en Schoonheidsverzorging (TSO) aan. Geïnteresseerde leerlingen en hun ouders zijn van harte welkom voor informatie, rondleidingen en demonstraties in het instituut, de salons en het atelier. De vakleraren staan ook ter beschikking voor een persoonlijk contact en verstrekken je graag deskundige uitleg.

Onderwijsspiegel 2015

Op woensdag 1 april ll. stelde de onderwijsinspectie haar jaarlijkse rapport, de Onderwijsspiegel, voor. Dit lijvige rapport bestaat uit drie delen. In het eerste deel staan de resultaten van de doorlichtingen van het afgelopen schooljaar. Deel twee zet een aantal onderzoeken in de kijker zoals bv. het talenbeleid en het Nederlandstalig onderwijs in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Dit laatste item kwam ook uitgebreid aan bod in de pers. Deel drie behandelt enkele andere opdrachten zoals bv. controle huisonderwijs. Voor geïnteresseerde ouders stellen wij de Onderwijsspiegel ter beschikking. We voegen ook het verslag van het Maria Assumptalyceum ter inzage toe.

Onderwijsspiegel 2015
Inspectieverslag Maria Assumptalyceum (eerste graad)
Inspectieverslag Maria Assumptalyceum (tweede en derde graad)

Extra muros Berlijn – 6 ASO – dinsdag 24 maart t.e.m. zaterdag 28 maart 2015

Onze leerlingen van 6 ASO maakten een meer dan geslaagde studiereis naar Berlijn. Een rijk gevuld programma voerde hen van het Harzgebergte naar het historische hart van Berlijn. Daar bracht een stadswandeling onze leerlingen langs alle bezienswaardigheden van deze boeiende Europese hoofdstad. Onze zesdejaars brachten ook een bezoek aan verschillende interessante musea zoals o.a. de Stasigevangenis Hohenschönhausen. Een uitgebreid fotoverslag vindt u op de Facebook-pagina van onze school.

Extra muros Londen – 5 ASO en 6 S – woensdag 25 maart t.e.m. vrijdag 27 maart 2015

Onze leerlingen van het 5 ASO en 6 S verkenden ook een bruisende Europese hoofdstad: Londen. Zij brachten o.a. een bezoek aan Greenwich en de Globe, verkenden het stadscentrum en pikten ook nog een musical mee. Kortom, ook deze leerlingen kunnen terugblikken op een fantastische studiereis!

Extra muros Italië – derde graad ASO-TSO-BSO

Van zaterdag 11 april tot donderdag 16 april ll. reisde een enthousiaste groep leerlingen van onze derde graad naar een schitterend stukje Zuid-Italië, nl. Campanië. Onze vijfde- en zesdejaars konden genieten van een cultureel hoogstaand programma met o.a. een bezoek aan Pompeji, de Amalfitaanse kust en Reggia Caserta. Een uitgebreider verslag vind je hier.

Verslag + extra foto's

Het recept voor het mangosap vindt u hier

OZCS

Vorselaarse kleuter-, lagere en secundaire scholen aan de rand van Brussel en Vlaanderen