Het Maria Assumptalyceum
Kwaliteitsvol en dynamisch Nederlandstalig onderwijs
Met oog voor ieders talent

Activiteiten school

Inschrijven op het Maria Assumptalyceum voor het schooljaar 2015-2016

Het Maria Assumptalyceum nodigt u graag uit voor haar algemene infoavond i.v.m. de inschrijvingsprocedure secundair onderwijs voor het schooljaar 2015-2016 op dinsdag 9 december 2014 om 19.30 u. in de refter van de school. Tijdens deze algemene infoavond verduidelijken we de inschrijvingsprocedure voor het Maria Assumptalyceum. We belichten tijdens deze avond ook het algemeen, onderwijskundig en pedagogisch beleid van onze school. Een team van gemotiveerde leraren staat die avond ook klaar om u concreet toe te lichten wat een eerste leerjaar A op het Maria Assumptalyceum precies inhoudt. Zij geven u ook een korte rondleiding door de school en geven graag een antwoord op uw eventuele vragen. Door op volgende link te klikken, kan u het volledige tijdspad raadplegen.

Inschrijvingsprocedure secundair onderwijs Maria Assumptalyceum voor het schooljaar 2015-2016

Uitnodiging voor het Kersttoneel – De man die uit de zee uitkwam (Assumpta op zijn visionairst)

Het Maria Assumptalyceum uitgenodigd voor het Herfstconcert op het Paleis te Brussel (15 oktober 2014)

Op woensdag 15 oktober 2014 hebben Koning Filip en Koningin Mathilde een herfstconcert op het Paleis te Brussel aangeboden. Dit jaar wensten de Koning en de Koningin bijzondere aandacht te geven aan initiatieven die bruggen slaan tussen onderwijs en het ondernemerschap. Daarom hebben zij voornamelijk vertegenwoordigers en leerlingen van het Technisch en het Beroepsonderwijs uitgenodigd alsook ondernemers die samen aan dergelijke projecten gestalte geven. Ook Prins Laurent en Prinses Claire woonden het concert bij. Het muzikale luik kwam tot stand in samenwerking met het Festival van Vlaanderen en het Festival de Wallonie en staat in het teken van de 200ste verjaardag van Adolphe Sax.

Het Maria Assumptalyceum werd geselecteerd om aan dit unieke gebeuren deel te nemen. Drie leerlingen (Ellen Kemel – 6 Schoonheidsverzorging, Laurane Tsekouras – 6 Mode en Verkoop en Alessia Toth (6 Haarzorg) mochten samen met de algemeen directeur Els Van den Houte en haar partner het concert bijwonen. Na het concert volgde er nog een erg verzorgde receptie.

Klik hier voor meer foto's en de tekstjes van de leerlingen

Het recept voor het mangosap vindt u hier

OZCS

Vorselaarse kleuter-, lagere en secundaire scholen aan de rand van Brussel en Vlaanderen